Clubtoernooi VSC - TV Breyell 

Zondag 13 mei vindt voor het 3e jaar op rij een Nederlands-Duits basketbaltoernooi plaats in sporthal Egerbos in Blerick. Tijdens het toernooi nemen alle teams van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders het op tegen de teams van de Duitse club TV Breyell.

 

Een prettige vriendschappelijke basketbalwedstrijd tussen twee jeugdteams van TV Breyell en Venlo, drie jaar geleden, heeft laten zien dat deze Duitse en Nederlandse verenigingen niet alleen buren zijn, maar ook dat ze aan elkaar gewaagd zijn en vooral samen plezierig kunnen basketballen. In 2016 organiseerden de Crusaders daarom het eerste verenigingsbrede toernooi, waarin alle teams van beide verenigingen tegen elkaar speelden.

 

In 2017 is dit, met steun van de Euregio, door TV-Breyell overgedaan. In deze editie was er ook veel aandacht voor samenspel. Er werd niet alleen tegen elkaar gespeeld; er vonden eveneens gemengde wedstrijden plaats, zodat er echt Nederland-Duits samenspel ontstond. Dit jaar nemen de Crusaders de organisatie weer in handen. Naast de gemengde wedstrijden wordt er weer een nieuw element aan toegevoegd: een estafette-wedstrijd waarin jong en oud elkaar het basketbal-stokje doorgeven.

 

Het toernooi wordt op zondag 13 mei, van 10:00 uur tot 17:30 uur, gespeeld in sporthal Egerbos in Blerick.