Over ons 

Een stukje historie

Venlo Sport is officieel opgericht op 22 juni 1973. Officieus bestond de vereniging al langer. Zij werd opgericht als Algemene Sportvereniging Venlo Sport. In de beginjaren werd er naast basketbal ook nog volleybal, honkbal en softbal gespeeld. De afdelingen honkbal en softbal zijn op een gegeven moment als zelfstandige vereniging verder gegaan. In 1983 werd de naam officieel veranderd in “Basketbalvereniging Venlo Sport”. In 1991 is hieraan nog de naam Crusaders toegevoegd. De vereniging vierde in juni 2013 haar 40-jarige bestaan.

Vrijwilligers

Onze club draait volledig op vrijwilligers. Ook niet-leden, zoals bijvoorbeeld ouders en verzorgers, kunnen vrijwilligerstaken uitvoeren. Sterker nog, we hebben hen hard nodig! Hoe meer vrijwilligers, hoe beter we de taken kunnen verdelen. En het is natuurlijk leuk om ook op deze manier bij de club betrokken te zijn. De volgende bijdragen kun je leveren:

 

  • Jureren, scorer: dit is de persoon die het wedstrijdformulier invult.
  • Jureren, timer: dit is de persoon die de tijd bijhoudt tijdens een wedstrijd.
  • Begeleider van evenementen: we kunnen vaak mensen gebruiken die een handje willen helpen bij de verschillende verenigingsactiviteiten zoals het organiseren van de Nieuwjaarsborrel, het mixtoernooi, een wedstrijduitje en nog vele andere leuke zaken.
  • Begeleider bij uitwedstrijden van de teams: soms kan de coach van een (jeugd)team best wel een handje gebruiken.
  • Deelnemen in bestuur en commissies die de vereniging helpen bij het uitvoeren van het beleid.

 

Heb je interesse om iets voor de club te doen? Fijn! Meld je dan aan bij het secretariaat.